Новости

Завршетак првог полугодишта и почетак распуста

Завршетак првог полугодишта и почетак распуста

На дан када Црква слави Свету великомученицу Варвару и Светог Јована Дамаскина, у параклису Св. Кирила и Методија, служена је Божанствена Литургија, којом је началствовао Епископ рашко-призренски Г. Теодосије, вршилац дужности ректора овог свештеног училишта. Епископу су саслуживали професори и ученици богословије.

Традиција је да се свако полугодиште започиње служењем Свете Литургије и заједничким причешћем свих професора и ученика, али је традиција да се исто тако и завршава. Благодарењем започињемо свако добро дело и благодарењем завршавамо, благодарећи Богу на свим добрима која добисмо и непрестано добијамо.

Епископ Теодосије се обратио сабранима након завршетка Литургије и том приликом у име свих честитао ученицима успешно завршено прво полугодиште ове школске године. Посебно је заблагодарио на могућности да цело полугодиште буде у непосредном раду са ученицима - лицем у лице. Поред тога, пожелео је свима срећне и благословене божићне и новогодишње празнике, пожелевши да их у радости и миру дочекају у кругу својих највољенијих.

Након Литургије, разредне старешине су ученицима поделили полугодишња сведочанства, похваливши све оно што је било добро, али и указавши на све оно што  у наредном полугодишту треба и може да буде боље. Уз осмехе и са радошћу, ученици су кренули епархијским аутобусом пут Грачанице, а даље свако у свој крај.