Наставници

Наставници
Андреј (Сајц)

Андреј (Сајц)

Игуман, професор-приправник

Предаје у богословији од септембра 2011. године до данас. Завршио је Факултет драмских уметности у Београду и Православни Богословски факултет Универзитета у Београду, где је тренутно на мастер студијама. Предаје Енглески и Латински језик. Поред тога, постављен је за игумана свештене обитељи Црна Река код Тутина.

Никита (Адамовић)

Никита (Адамовић)

Јеромонах, професор

Предаје у богословији од септембра 2014. године до данас. Завршио је Православни Богословски факултет Универзитета у Београду. Предаје Црквено појање, Црквенословенски језик и Свето Писмо Новог Завета. Поред тога, обавља дужност помоћника васпитача у интернату.

Исидор (Јагодић)

Исидор (Јагодић)

Јеромонах, професор

Предаје у богословији од септембра 2014. године до данас. Завршио је Московску Православну Духовну академију у Сергијевом Посаду, мастер студије религиологије на Универзитету у Београду и докторанд је на Православном Богословском факултету у Београду. Предаје Литургику и Православну педагогију са методиком. Поред тога, обавља дужност заменика в.д. ректора и секретара богословије.

Јован Радић

Јован Радић

Јереј, професор-приправник

Предаје у богословији од септембра 2019. године. Завршио је Православни Богословски факултет Универзитета у Београду и мастер студије историје на Филозофском факултету Универзитета у Приштини-Косовској Митровици. Предаје Општу историју, Историју Српске Цркве са народном и Грчки језик. Поред тога, постављене је за пароха призренског.

Дејан Ристић

Дејан Ристић

Професор-приправник

Предаје у богословији од септембра 2011. године до данас. Завршио је Богословски факултет Аристотеловог Универзитета у Солуну. Предаје Догматику, Хришћанску етику, Пастирско богословље са мисионарством и Црквено појање. Поред тога, обавља дужност управника интерната.

Велимир Михаиловић

Велимир Михаиловић

Професор-приправник

Предаје у богословији од септембра 2015. године до данас. Завршио је Богословски факултет Кападистријског Универзитета у Атини. Предаје Историју Хришћанске Цркве, Црквено право са брачним, Грчки језик и Свето Писмо Новог Завета. Поред тога, обавља дужност главног васпитача у интернату.

Саша Живковић

Саша Живковић

Професор-приправник

Предаје у богословији од септембра 2018. године до данас. Завршио је Православни Богословски факултет Универзитета у Београду, где је наставио мастер студије. Предаје Свето Писмо Старог Завета, Библијску историју, Црквено право и Црквенословенски језик. Поред тога, обавља дужност помоћника васпитача у интернату.

Јован Филић

Јован Филић

Професор-приправник

Предаје у богословији од јануара 2021. године до данас. Завршио је Православни Богословски факултет Универзитета у Београду, где је наставио мастер студије. Предаје Катихизис, Патрологију, Историју философије, Пастирско богословље, Омилитику и Химнографију. Поред тога, обавља дужност помоћника васпитача у интернату.

Владимир Хрњаз

Владимир Хрњаз

Професор-приправник

Предаје у богословији од септембра 2021. године до данас. Завршио је Православни Богословски факултет Универзитета у Београду, где је наставио мастер студије. Предаје Агиологију, Основно богословље, Психологију са логиком, Историју религије, Историју Хришћанске Цркве и Организацију цркве са администрацијом. Поред тога, обавља дужност васпитача задуженог за спортску салу.

др Валентина Питулић

др Валентина Питулић

Редовни професор Универзитета у Приштини, хонорарни наставник

Постављена за хонорарног наставника у богословији септембра 2013. године. Предаје Народну књижевност на Филозофском факултету Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, а у богословији Српски језик и књижевност за све разреде.

Весна Илић

Весна Илић

Асистент на Универзитету у Приштини, хонорарни наставник

Постављена за хонорарног наставника у богословији септембра 2012. године. Предаје Руску књижевност на Филозофском факултету Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, а у богословији Руски језик.

Немања Поповић

Немања Поповић

Хонорарни наставник

Постављен за хонорарног наставника у богословији септембра 2021. године. Предаје стручне предмете у Електротехничкој школи “Михајло Пупин” у Сушици, а у богословији Информатику.