Новости

Света Тајна Исповести у Богословији

Света Тајна Исповести у Богословији

У  недељу двадесет четврту по Духовима, у параклису Св. Кирила и Методија, служена је Божанствена Литургија којом је началствовао игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава (Јањић). На Литургији су му саслуживали предавачи у свештеном чину, професори и ученици ове богословије.

Архимандрит Сава је, беседећи након прочитаног Светог Јеванђеља, произнео подстицајну беседу за што интензивнијим литургијским животом и покајањем уопште.

Повод за долазак архимандрита Саве у богословију је Света Тајна Исповести, којој су приступили професори и ученици наше школе. Због тога је отац Сава део беседе посветио овој Светој Тајни, наглашавајући да она није некаква пука формалност, него обновљење крштењске благодати, бања спирања грехова и да јој је циљ у сједињењу са Богочовеком Христом.

Архимандрит Сава (Јањић) је духовник свих ученика ове школе, још од обнове њеног рада у Призрену 2011. године. Изузетна је радост и благослов да игуман дечанске лавре буде духовни руководитељ младих богословаца и будућих црквених делатника. Посебно је важан приступ оца Саве према ученицима, јер се истински труди да свакоме од њих приступи пријатељски и да исповест за њих буде истински благослов и радост.