Новости

Посета манастиру Црна Река

Посета манастиру Црна Река

У другој недељи Великога поста, ученици првог разреда са разредним старешином јерејем Јованом Радићем, посетили су манастир Црна Река. Ученици су имали прилику да чују тишину црноречке пештере и да се поклоне моштима једног од наших највећих средњовековних пустињака и подвижника - Светог Петра Коришког.

Такође, била је ово прилика да се помоле  Богу за читав православни род и у испосници Светог Јоаникија Девичког, у којој је често одлазио и свеноћним молитвама Богу благодарење узносио блаженопочивши патријарх Павле. Поред тога, поклонили су се и упалили свеће и на гробу Светог новомученика Харитона, некадашњег сабрата манастира Светих Архангела код Призрена.

Игуман ове свештене обитељи, отац Андреј (Сајц), који је уједно и професор наше школе, домаћински је угостио и упознао госте са веома богатом историјом манастира. Након Божанствене Литургије и агапе у манастирској трпезарији вратили су се назад у царски град Призрен, у чика Симину кућу, напојени благодаћу Пресветога Духа и богатији за још једно искуство.

Нека је Богу слава за све!

јереј Јован Радић